ETUSIVU * TIRPPULI * DIXIE * ARMANI * BLING-BLING * PENTUEET * GALLERIA * LEILAN SIVUT


TIRPPULI

"Katti-gangsteri" "Maamo Makkara" "Mamman pussihousumies" "Cassius" jne.
Musta leikattu kolli, 1991-2007
Puolipitkäkarvainen kotikissaSukutaulu
Isä: Takku, puolipitkäkarvainen kotikissa
Emo: Tiite, kotikissa

Tirppuli tuli meille Turenkiin pentuna syksyllä 1991. Toin sen kotiin salaa kysymättä vanhemmiltani lupaa (olin tuolloin 11-vuotias), ja se palautettiinkin kerran takaisin ennen kuin lemmikinhankintakeskustelut oli käyty. Se kuitenkin vakiinnutti pian paikkansa perheemme jäsenenä ja hurmasi nekin, jotka sen tuloa aluksi vastustivat.

Katti oli taitava hiirten metsästäjä ja kävi monta kertaa päivässä tarkastuskierroksella parhailla metsästysmaillaan eli mm. tallissa. Ennätys taisi olla 5 hiirtä yhtenä päivänä ja 2 hiirtä yhtä aikaa suussa. Kun ulkona oli kylmä tai märkä tai muuten epämiellyttävä sää, Tirppuli pysytteli kissamaisen visusti sisätiloissa.

Karvaisena otuksena Tirppuli kammattiin päivittäin. Mielialasta riippuen toimenpide oli hankala tai mahdoton. Ainoa tehtävään kelpuutettu henkilö oli perheen johtaja, eli se (ainoa) henkilö joka oli arvoasteikossa Kattia ylempänä. Muunlaiset huomionosoitukset kelpasivat kyllä muiltakin ja välillä iski kova hellyydenpuuska, jolloin oli suorastaan pakko päästä syliin siliteltäväksi.

Tirppuli jäi Turenkiin vanhempieni luo muutettuani pois kotoa, ja siellä se elelikin tyytyväisenä 16 vuoden ikään saakka. Jouduimme lähettämään rakkaan ystävämme mamman ja papan luo taivaaseen 18.12.2007.

Lisää kuvia Tirppulista löytyy kissojen kuvagalleriasta.


Tirppuli kesällä 2005